User talk:Rosičák

Page contents not supported in other languages.
From Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

Ahoj, tady to máš: PS. Vážím si tvoji ochoty.

Ne, opravdu nejsem majitelem účtu Awewewe. Je mi jedno jestli mi věříte nebo ne, ale jenom chci, abyste to věděli. Já osobně jsem pro info svoji činnost na wikipedii ukončil v době, kdy jsem zakládal články o té pánské módě. Přiměly mě k tomu především postoje wikikomunity. Mile mě překvapilo, že při posuzování, zda články ponechat se vůbec nepřihlíželo k osobě autora. ABYCH TO ŘEK ZCELA POLOPATICKY PRO BAZIHO A PODOBNÉ LIKVIDÁTORY PROSTŘEDÍ NA ČESKÉ WIKIPEDII: TEPRVE AŽ KDYŽ JSTE MOJE ČLÁNKY PŘESTALI MAZAT, DOKÁZAL JSEM V KLIDU ODEJÍT BEZ POTŘEBY SE NĚKOMJU MSTÍT. DOKUD JSTE JE MAZALI, DRŽELA MĚ TADY JAK TOUHA SE ZA TO POMSTÍT. TAK SI TO VŠICHNI MAZAČOFILOVÉ KONEČNĚ UVĚDOMTE. Obzvláště Wikipedie:Žádost o komentář/Smazání článků uživatele Awewewe mě přesvědčila, že jste konečně dostali rozum, a proto už nemusím na wikipedii chodit více manipulovat hlasování. Slovo slušných lidí tady konečně převládlo nad slovem lidí, kteří sem choděj komunitu jen rozhádávat a vytvářet konflikty jen pro svoji zábavu. Krom toho, našel jsem si jinou činnost než wikipedii, takže odblokovávat mě zatim rozhodně nemusíte, působení na wikipedii by mě jen zdržovalo.

Awewewe je zaběhlej wikipedista, už si na wikipedii zvykl, a já ho nechci mít na svědomí, nejsem taková svině abych se ted chvástal jak jsme výs všechny převez, a smál se: HELE JÁ JSEM AWEWEWE! Ten člověk mi nic neudělal, a já proto nemám důvod ho v tom nechat vymáchat. Pokud vím, Awewewe byl zablokován s dost chabým zdůvodněním. Musel jsem se pracně domáknout toho, že jeho poslední blok byl v souvislosti s účtem Kokoro Atari. Já osobně si myslim, že Kokoro Atari je Aweho loutka, viz můj rozbor z mety:

Pokud to dobře chápu, tak blok z 21. 1. 2018 Awewewe dostal za podezření ze spojitosti s účtem Kokoro Atari (talk · contribs). Přijde mi opravdu zvláštní, že právě jeho editaci revertoval pouhé dvě minuty potom. To je opravdu velice podezřelé, když se v té době evidentně hlídání posledních změn nevěnoval. Tahle editace je velice pěkná, mě osobně se velmi líbí, ale bohužel jde o porušení pravidel, bohužel. Mimoto, v ten den si také smazal svoji userpage kvůli útokům trolla. Ano, to, že byl ve sporu v předchozích dnech lze dohledat. Nicméně, je tady otázka. I kdyby to bylo tak jak říká, proč by tedy onen troll vytvořil účet Kokoro Atari, a vybral si zrovna Ojouše, se kterým nebyl v minulosti ve sporu, zatímco Awewewe ho evidentně evidentně ano. Všechny indcie naznačujou, že Kokoro Atari je Aweho loutka, a za tu byl právě i zablokován.

Zablokován byl za toto velice nadějné podezření na měsíc, kež bych já byl tenkrát, za svého působení blokován takto (velmi pravděpodobně) právem, jak mě by se to líbilo, kdybych tenkrát nebyl blokován za důvody vycucané z prstu. Pokud bych měl zhodnotit, jak závažného poškození wikipedie se Awewewe dopustil touto „škodlivou“ editací, za kterou vyfásl měsíc, rozhodně bych to nepovažoval za důvod k uvažování o zákazu editace do odvolání. Takovéto srandičky a vzkazy na diskusní stránce rozhodně nepovažuju za něco závažného, chce se mi přímo říct, že ta editace nikoho a nic nepoškodila, mě osobně něco takové přistát v diskuzi, tak bych se aspoň zasmál.

Bohužel ale, jak uvedl OJJ, je tady i důvodné podezření že Awewewe použil jednu loutku i k rušivým editacím v hlavním jmenném prostoru. Citutu jeho slova: Awewewe začal označovat loutkové účty, kde však vidím zajímavou aktivitu, viz vandala edit. 19:27, blok 19:31, Awe označil minutu poté po hodinové inaktivitě. Mimoto vidím další zajímavé editace.

Oproti předchozímu případu, kdy wikipedie nijak nebyla poškozena jako zdroj informací, je podezření z poškozování hlavního jmenného prostoru už velmi závažná věc. POkud jde o hlavní jmenný prostor, tady už omluva pro podobné vtípky neexistuje, pokud nejsou prováděny na pískovišti. Awewewe slíbil, že už nebude vandalizovat, ale mnoho věcí nasvědčuje, že to bohužel nevydržel. V případě narušování HJP už není důvod ke schovívavosti jako na interních diskusních stránkách, kde si wikipedisté můžou vzájemnět dělat ze sebe prdel aniž by to rušilo čtenáře.

Proto prosím vzít v potaz následující skutečnosti, jen s tím, že Awewewe nemá spojitost se mnou. Awewewe mi asi za toto vyjádření pěkně vynadá, ale já chci být jako v této situaci nezainteresovaný uživatel zcela objektivní, chci aby Awewewe byl očištěn od nespravedlivého zabanování jakožto moje loutka, ale na druhou stranu, aby tu někdo zcela záměrně mršil články po desítkách, čimž jednoznačně počškozuje dobré jméno wikipedie, to nelze tolerovat. Že Awewewe v tomhle případě žádá nejen zrušení banu ale i samotného opatření jen nasvědčuje tomu, že nemá zájem s tim přestat. Proto navrhuju opatření:

Návrh opatření[change source]

  1. Zákaz editace přijatého vůči uživateli Awewewe se ruší.
  2. Uživatel Awewewe má zakázáno vandalizovat, či jinak záměrně poškozovat hlavní jmenný prostor a hodnotné interní stránky informativního charakteru, jako jsou nápovědy, pravidla, seznamy... V případě porušení tohoto opatření může být zablokován poprvé až na jeden měsíc, v případě opakování až na tři měsíce. Pokud od posledního zablokování za porušení tohoto opatření uplyne více než rok, doba maximální délky prvního zablokování po roce se opět zkracuje na jeden měsíc. Toto opatření platí do odvolání.
  3. Uživatel Awewewe má zakázáno vandalizovat Českou Wikipedii, s výjimkou pískoviště (vlastního i veřejného), kde může plně uspokojit svoje pudy, přičemž má povoleno používat i vulgarity. Jen zde nesmí přímo osobně útočit na jiné uživatele či osoby. V případě porušení tohoto opatření smí být zablokován poprvé nejdéle na týden, při opakování až na jeden měsíc. Pokud od posledního zablokování za porušení tohoto opatření uplyne více než rok, doba maximální délky prvního zablokování po roce se opět zkracuje na jeden týden. Toto opatření platí do odvolání.

--Smurf Toma646 (send me mail | talk) 19:39, 1 May 2018 (UTC)[reply]