Mexican Mafia

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Meksikon mafia (espanja: Mafia Mexicana ), joka tunnetaan myös nimellä La eMe (espanjalainen "M"), on erittäin järjestäytynyt Meksikon amerikkalainen rikollisjärjestöYhdysvalloissa.   Nimenään huolimatta Meksikon mafia ei ole peräisin Meksikosta, ja se on kokonaan Yhdysvaltain rikollisen vankilajärjestö . Sureño- jengit käyttävät numeroa 13 osoittamalla uskollisuutta Meksikon mafian kanssa. M on aakkosten 13. kirjain. Lainvalvontaviranomaiset raportoivat, että La eMe on Kalifornian vankilajärjestelmän tehokkain jengi.  Valtioneuvoston virkamiehet toteavat, että Meksikon mafian nykyisin on noin 155-300 jäsentä ja noin 990 työntekijää, jotka avustavat La eMeä laittomaan toimintaan toivossaan tulla täysjäseniksi.

Sisällys[change | change source]

 • 1Historia
  • 1.1Nousu
  • 1.2Uusi Meksikon mafia
 • 2Kulttuuri
  • 2.1Säännöt
  • 2.2Liittoutuneet ja kilpailijat
  • 2.3Symbolit
  • 2.4Suosittu kulttuuri
 • 3rikollista toimintaa
  • 3.11970-luku
  • 3.21980-luku
  • 3.31990-luku
  • 3.42000-luku
  • 3.52010 esittää
 • 4Katso myös
 • 5Viitteet
 • 6Ulkoiset linkit

Historia [ muokkaa ][change | change source]

Meksikolainen mafia perustettiin vuonna 1957 13 latinalaisamerikkalaisen Street-jengiyhdistyksen kautta eri Los Angelesin kaupunginosista, jotka kaikki olivat vangittuna Kalifornian nuorisoviranomaisen Deuel-ammatillisessa laitoksessa, joka on nyt aikuisen valtion vankila Kaliforniassa Tracyssä .   He muodostivat, jotta he voisivat suojella itseään muilta vankilajoukkueilta tuolloin.   Yksi La eMe: n perustajista on Luis "Huero Buff" Flores, joka oli aktiivinen jäsen Varrio Hawaiian Gardens -yhtyeessä Hawaiian Gardensissa Kaliforniassa . Ison-naapuruston välinen joukkoraiskaus oli normi 1950- ja 60-luvuilla, joten se, että Luis Flores pystyi saamaan vakiintuneita vihollisia syrjäyttämään kilpailijansa tullessaan vankilajärjestelmään, oli jotain, jota ei ajateltu mahdolliseksi. Tämä vaatimus on olemassa nykypäivään. Hispanic-katulangat kuten White Fence , The Avenues , Clanton 14, San Fer, Varrio Nuevo Estrada ja heidän vanhin kaikkein näkyvin niistä, Primera Flats, olivat jo toisen vuosikymmenen aikana ja lujasti perustettiin itsenäisiksi kokonaisuuksiksi.

Luis Flores alun perin palkkasi väkivaltaisia ​​jäseniä jengiin pyrkiessään luomaan erittäin pelkästään järjestäytyneen organisaation, joka voisi kontrolloida Deuelin vankilatoiminnan mustia markkinoita. La eMe jäsen Ramon "Mundo" Mendoza väittää, että alussa yleisenä tavoitteena oli terrorisoida vankilajärjestelmä ja nauttia vanhempien mukavuudesta tekemällä aikaa. Sanotaan, että nimi "Meksikon mafia" oli näyttää organisaatio, joka muistuttaa amerikkalaista mafiaa, mutta sitä myöhemmin ei muutettu. Lisäksi musta käsi-symboli viittasi 1900-luvun alkupuolen mustalle kädelle .

Rise [ muokkaa ][change | change source]

Vuoteen 1961 mennessä Deuelin ammatillisessa oppilaitoksessa väkivalta oli niin paha, että hallintovirkamiehet siirsivät useita La Emen jäsenten jäseniä San Quentinin vankeuteen toivoen heikentävän heidän väkivaltarikollisuuttaan. Tämä taktiikka epäonnistui. Cheyenne Cadena saapui San Quentinin alempaan pihalle, ja hänet kohtasi kuusi-viisikymmentä, 300 puntaa oleva musta vangin, joka suuteli häntä. Cadena palasi lyhyen ajan kuluttua, käveli epätoivottomalle saalistajalle ja puuskotti hänet kuoliaaksi vankilaan veitsellä tai varrella . Pihalla oli yli tuhat varustajaa, eikä todistajat astunut eteenpäin.

Useita muita tappoja seurattiin pian, kun La eMe: n jäsenet pyrkivät luomaan mainetta San Quentinin vankiloiden keskuudessa. Meksikon mafian pyrkimys täydelliseen valvontaan vieraantui monien muiden Meksikon amerikkalaisten vangitsijoiden kanssa, jotka olivat kyllästyneet meksikolaiseen mafiaan, pistävät, tappoivat ja varastivat kelloja, soittivat renkaita, savukkeita ja muuta arvokasta. Jotkut heistä perustavat salaa uuden vankilangan nimeltä La Nuestra Familia (NF) tai "Perheemme". Se perustettiin ensimmäisen kerran 1960-luvun puolivälissä Soledadissa sijaitsevassa Kalifornian korjauslaitoksessa . Jotkut varhaisista jäsenistä olivat Los Angelesin alueelta, mutta NF haki piakkoin vangit lähinnä Pohjois-Kalifornian maaseutuyhteisöiltä. Meksikon mafian mukaan Nuestra Familia oli huonompi ja "vain joukko viljelijöitä" tai farmeroja . Kuitenkin vuonna 1968 San Quentin, täysimittainen mellakan puhkesi sen jälkeen, kun Meksikon mafian sotilas tai soldado varasti pari kenkiä Nuestra Familia sympathizer. Yhdeksäntoista vankia poljettiin ja yksi La eMe -edustaja lopulta kuollut. Taistelu tunnettiin nimellä "Shoe War" ja se perusti Nuestra Familian merkittävimpänä La eMe-kilpailijana.  

Uusi Meksikon mafia [ muokkaa ][change | change source]

La eMe ei tule sekoittaa uuden Meksikon mafian kanssa . Noin 1974, joukko Hispanic vankeja Arizonan valtion vankilassa, Firenzessä , muodosti vankein gang tunnetaan Meksikon mafian.  Arizona Corrections Departmentin virkamiehet tuolloin kertoivat, että tämä ryhmä kuvitteli itseään Kalifornian Meksikon mafian jälkeen, joka oli ollut olemassa useita vuosia. Useat islamilaiset, jotka tulivat Arizonan vankilajärjestelmään, toivat Kalifornian Meksikon mafian käsitteen ja filosofian.  Vuonna 1978 Meksikon mafia jakautui kahteen organisaatioon. Yksi säilytti alkuperäisen filosofian ja rakenteen, ja tällä hetkellä viitataan itsensä alkuperäiseen meksikolaiseen mafiaan, "Califas Faction", "EME".  Toinen, joka tuli esiin vuonna 1984 ja viittaa itsensä uudeksi Meksikon mafiksi. Molempien ryhmien jäsenten hyökkäyksiä ja murhia on tapahtunut kunkin organisaation seurauksena, joka vaatii "Meksikon mafian" otsikkoa Arizonan vankilajärjestelmässä. He ovat luoneet omat säännöt ja määräykset ja perustaneet organisaatiorakenteen.  Jokaisella jäsenellä on oikeus äänestää jäsenyydestä ja johtajuudesta. Johtajan hyväksymällä johtajalla on valta päättää yksinomaan tärkeistä asioista.

Kulttuuri [ muokkaa ][change | change source]

Lainvalvonta uskoo, että La eMeä ei tällä hetkellä ole puheenjohtajana. Monilla Meksikon mafian jäsenillä on oikeus määrätä murhia ja valvoa erilaisia ​​muita rikollisia toimia. Heillä on melkein tuhat yhteistyökumppania, jotka auttavat toteuttamaan näitä tilauksia ja hallitsemaan kaikkien Sureño-jengien jäsenten teoreettista hallintaa.   Jäsenmaiden odotetaan ryhtyvän testeihin uskollisuudestaan ​​La eMe: hen, joka voi sisältää varkauksia tai murhia. Rangaistus kieltäytyä tilauksista tai puuttuminen tehtävän suorittamiseen on usein kuolema. Joukkojen perustuslain mukaan jäseniä voidaan myös rangaista tai murhata, jos he syyllistyvät johonkin neljään merkittävään rikkomukseen. Näihin kuuluu muun muassa informantti , homoseksuaalisuuden teko, pelkäsyyden teko ja mielenosoittaminen muiden jengiläisten suhteen. Joukkopolitiikan mukaan Meksikon mafian jäsentä ei saa murhata ilman ennakkohyväksyntää kolmen jäsenen äänellä , mutta muiden kuin jäsenten murha ei edellytä muodollista hyväksyntää.

San Quentinin vankilassa 1960-luvun alussa Luis Flores ja Rudy "Cheyenne" Cadena perustivat vereksensä meksikolaisen mafian jäsenille. Ennen eskyttämistä, Meksikon mafian jäsenet saivat palata katulangiinsa vangitsemisen jälkeen. Uudessa valauksessa määrättiin, että ainoa tapa, jolla jäsen jättää Meksikon mafian, oli tapettava. Flores ja Cadena myös perustivat joukon jumalan käskyjä. Näihin sisältyi esimerkiksi seuraavia käytäntöjä: uuden jäsenen on oltava nykyisen jäsenen sponsoroima, kaikkien nykyisten jäsenten yksimielinen hyväksyntä (ei enää politiikkaa), etusija perheen perheelle, kieltäminen Meksikon mafian olemassaolosta lainvalvontaan tai ei-jäseniä, muiden jäsenten kunnioitusta ja anteeksiantamia kadun ristiriitoja, jotka olivat olemassa ennen vangitsemista. Joukkojen jäsenen suorittaminen käytäntörikkomuksesta on velvoitettava jengiläinen, joka sponsoroi hänet. La eMe: llä on verta verenkierrossa: Murha tai veripiirustus on jäsenyysvaatimus, ja kuka tahansa, joka yrittää päästä ulos, tapetaan.

Säännöt [ muokkaa ][change | change source]

Käytännesäännöt ovat:

 1. Jäsen ei saa olla informantti tai rotta.
 2. Jäsen ei välttämättä ole pelkuri.
 3. Jäsen ei saa nostaa kättä toista jäsentä vastaan ​​ilman hyväksyntää.
 4. Jäsenellä ei saa olla kunnioitusta jäsenen perheestä, mukaan lukien seksi toisen jäsenen vaimon tai tyttöystävän kanssa.
 5. Jäsen ei saa varastaa toisesta jäsenestä.
 6. Jäsen ei välttämättä ole homoseksuaali.
 7. Jäsenellä ei saa olla poliittista toista jäsentä vastaan ​​tai se voi olla ristiriidassa organisaation kanssa.
 8. Jäsenyys on elämästä.
 9. Se on pakko hyökätä / tappaa kaikki keskeytykset.
 10. La eMe tulee ensin. Jopa ennen omaa perhettäsi.
 11. Jäsen ei saa häiritä toisen jäsenen liiketoimintaa.

Liittoutuneet ja kilpailijat [ muokkaa ][change | change source]

Meksikon mafia on lähes jokaisen latinalaisamerikkalaisen jengin hallitseva organisaatio Etelä-Kaliforniassa ja jotkut jengit, jotka sijaitsevat Keski- ja Pohjois-Kaliforniassa. Etelä-Kalifornian lähes kaikkien latinalaisamerikkalaisten jengien jäsenet ovat velvollisia kuoleman uhkan mukaan suorittamaan meksikolaisten mafian jäsenten kaikista tilauksista. Meksikon mafia omistaa myös irrallisen liittouman Arya-veljeskunnan kanssa lähinnä heidän yhteisten kilpailijansa vuoksi vankilajärjestelmässä.  Meksikon mafian ensisijaiset kilpailijat ovat Nuestra Familia .  Meksikon mafia on myös Black Guerrilla Family vankein rengas, jolla on irrallinen liitto La Nuestra Familian kanssa. Bloods and Crips ovat uusia vihollisia.

Symbolit [ muokkaa ][change | change source]

Meksikon mafian symbolit sisältävät mustan käden kuvia. Jengin ensisijainen symboli, jota jäsenet käyttävät usein tatuoinnissa, on Meksikon kansallinen symboli (kotka ja käärme), joka on yli ristikkäisten veitsien liekehtivä ympyrä. Meksikon mafian kanssa samassa linjassa olevat katujen bändit käyttävät usein numeroa 13 bändin tunnuksena, koska kirjain "M" on nykyajan latinan johdon aakkosten 13. kirjain.

Suosittu kulttuuri [ muokkaa ][change | change source]

Meksikon mafia sai valtavirran mainetta, kun se oli esillä vuonna 1992 American Me -elokuvassa. Elokuvan tuotti, ohjasi ja näytteli näyttelijä Edward James Olmos , joka väitetysti sai Meksikon mafian jäsenten kuolemantuomion, mitä he pitivät jumalan kuvaamattomana kuvauksena.  Elokuvan kaksi konsulttia murhattiin pian elokuvan julkaisun jälkeen, mutta on epäselvää, olivatko murhat sidoksissa Meksikon mafiaan tai viimeisimpiin kuolemantuomioita aiheuttaneisiin irtisanomisiin.  Meksikon mafian väitettiin olevan tyytymätön Rodolfo Cadenan murhan (joka oli Olmosin luonteen Santana) murhasta, koska hänen joukkojensa jäsenet olivat syyllistyneet.  Meksikon mafian jäseniä väitettiin myös loukkaantuneeksi, kun Puppet, Meksikon mafianhahmo, jonka elokuvan loppupuolella tapahtunut homoseksuaalinen raiskaus teki, murhasi oman veljensä, Li'l Puppetin, laiminlyömättä La eMeä.  Olmos pyysi tämän jälkeen piilotettua käsiaseiden lupaa, jota häneltä evättiin.  Joe Morgan jätti Pelican Bayn vankilaan murhaksi vankeusrangaistuksen 500 000 dollarin oikeudenkäynnin Olmos, Universal Studios ja muut elokuvan tuottajat. Morgan väitti, että yksi elokuvan päähenkilöistä perustui hänelle ilman hänen luvansa.

Rikolliset toiminnot [ muokkaa ][change | change source]

Liittovaltion tutkintolautakunnan mukaan Meksikon mafia oli järjestänyt sopimusten murhia arian veljeskunnan , valkoisen vankein jengiin. Sekä Meksikon mafia että arjalaiset veljeskunta ovat afrikkalais-amerikkalaisenBlack Guerrilla -perheen keskinäisiä vihollisia.  Vaikka homoseksuaaleilla ei ole pääsyä La eMe: hen, he harjoittavat voimakkaasti homoseksuaalista prostituutiota vankilajärjestelmässä.    Useat Los Angelesin Highland Parkin katuväylät, joita Avenues-bändi syyllistyivät, tehtiin Meksikon mafian tilauksista.

Meksikon mafia on mukana erilaisissa rikollisissa toimissa sekä vankilajärjestelmän sisällä että sen ulkopuolella, mutta sen pääasiallinen tulonlähde kiristää huumeiden jakelijoita vankilaan ulkopuolelle ja jakelee erilaisia ​​huumausaineita vankilajärjestelmän sisällä ja sen ulkopuolella.  Vuonna 1992 esimerkkinä La eMe: n vaikutusvallasta ja valtaa Sureñosista selviytyi lainvalvonnasta. Merkittävä Meksikon mafian johtaja Joe Morgan määräsi, että Sureñosin ei pidä ajaa enää aseiden ampumista ja väkivaltaa.  Huhtikuussa, jolloin julistus julkaistiin, ja syyskuussa 1992 ei ollut aja-ampumisia Itä-Los Angelesissa, ja tämä alue oli pahamaineinen väkivallalle ja ajautuneille.

1970-luku [ muokkaa ][change | change source]

Ensimmäinen murhayritys La eMe: n käskystä tapahtui vuonna 1971, kun Meksikon mafian jäsen Alfonso "Pachie" Alvarez löi ampui kahdesti päähän Monterey Parkin syrjäisellä alueella. Hänen rikoksensa: verojen kerääminen huumausainekauppiaille vauhdittaen voittoja eMe-johtajille baareissa, jotka tunnetaan jengiin "Big Homies" tai Emeros-nimisenä.  Murhasta vastuussa oleva henkilö oli Joe "Pegleg" Morgan , La eMen kuuluisa valkoinen kummisetä, joka oli noussut siihen mennessä koko eMe-organisaation korkeimpien johtajien joukkoon, vaikka "virallista" meksikolaista verta itse. Hänen yhteyksiensä kokaiinin ja heroiinin toimittajien kanssa Meksikossa auttivat perustamaan Meksikon mafian huumeiden jakelun perustan koko Kaliforniassa. 1970-luvulla, kun Morganin suojelijan Rodolfo Cadenan valvonnassa, meksikolainen mafia otti usein hallintaansa useista yhteisöryhmistä. Jengi pystyi suodattamaan rahaa alkoholin ja huumeiden torjuntaohjelmista rikollisen toiminnan rahoittamiseksi.

Meksikon mafia ja italialais-amerikkalainen Los Angelesin rikosyhteistyö tekivät yhteistyötä rahan maksamisessa Get Goingin , veronmaksajien rahoittamasta huumehoito-ohjelmasta. Vuodesta 1977 Get Goingin perustaja Ellen Delia oli päättänyt paljastaa rakastetun ohjelman tunkeutumisen. Pian ennen Kalifornian valtion terveys- ja hyvinvointiliiton sihteeristön tapaamista Delia murhattiin. Hänen kokoelma todisteita Italian ja Meksikon mafian tunkeutumisesta Get Going -ohjelmaan ei koskaan palautettu. [ viittaus tarvitaan ]

1980-luku [ muokkaa ][change | change source]

Alfred Arthur Sandoval eli Chato (Arizona Maravilla - East Los Angeles, Kalifornia), korkean tason jäsen, ampui ja tappoi Gilbert Martinezin ja Anthony Acevesin. kolmas uhri Manuel Torres selviytyi hyökkäyksestä. Ray ja Marlene Wells myös ammuttiin suoritustyyliä kotonaan Belvedere Parkissa. Alfred Sandoval syytettiin myös näistä murhista. Lopulta vuonna 2000 Alfred Arthur Sandoval, Kaliforniassa korkein (nykyisin) Eme-jäsen, sai kuolemantuomion Marlene Wellsin murhasta, jonka liittovaltion 9. piirin muutoksenhakutuomioistuin kumosi. [ viittaus tarvitaan ]

1990-luku [ muokkaa ][change | change source]

Vuonna 1998 Yhdysvaltojen liittovaltion viranomaiset syyttivät 22 Meksikon mafian jäsentä ja osakkuusyhtiöt, jotka syytettiin liittovaltion Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Actin nojalla rikoksista, joihin sisältyi kiristystä, murhia ja kidnappauksia. Yksi pidätetyistä jäsenistä, Benjamin "Topo" Peters (Arizona Maravilla), oli väitetysti Meksikon mafian korkein jäsen tuolloin ja osallistui valtataisteluun kollegani Ruben "Tupi" Hernandezin ( Onterio Varrio Sur - Ontario, Kalifornia ).  Toinen syytetty jäsen syytettiin siitä, että hän oli kuvannut amerikkalaisen elokuvantekijän konsulttina toimivan anti-gang -aktivistin kuoleman. Vetoomukset merkitsivät liittovaltion, paikallisten ja valtion lainvalvontaviranomaisten kahden vuoden mittaisen tutkimuksen.

2000-luku [ muokkaa ][change | change source]

Vuonna 2006 Meksikon mafian jäseniä vastaan ​​nostettiin 36 liittovaltion syytettä. Pidätykset tehtiin väitetyistä väkivallanteoista, huumekaupoista ja kiristyksestä pienempiä latino-katulangoilla. Liittovaltion syytöksen mukaan Meksikon mafian jäsenet käyttävät vaikutusvaltaa sekä liittovaltion että valtion vankiloissa väkivallan tai väkivallan uhkan kautta. Jengin jäsenet ja liitännäiset pysyvät uskollisina rikollisjärjestölle sekä vankilan sisällä että sen ulkopuolella etenkin Etelä-Kaliforniassa, kuten Los Angelesissa ja San Diegossa. Jengi vakuuttaa vaikutusvaltaansa Chicanon joukoilla koko Etelä-Kaliforniassa uhkaamalla jäsentensä väkivaltaa, jos heidät koskaan vangitaan. Jengit ja huumekauppiaat, jotka kieltäytyvät maksamasta suojelua "verotukselle" Meksikon mafiaan, murhaavat tai uhkaavat usein murhia. Meksikon mafian korkean tason jäsenet, jotka ovat lukittuja yksityisiksi soluiksi 23 tuntia vuorokaudessa, kykenevät edelleen kommunikoimaan heidän kumppaniensa kanssa menetelmiin, jotka ulottuvat napauttamalla koodia vankilajohdon putkista salakuljetettuihin kirjaimiin. Meksikon mafian ensisijainen tavoite on valvoa kaikkea huumekauppaa kaikilla alueilla, joihin he ovat perustaneet.

2010 esittää [ muokkaa ][change | change source]

Vuoden 2012 alkupuolella oli 119 liittovaltion syytettä 119 San Diegon piirikunnan jäsenyydestä, mukaan lukien Meksikon mafian pomo, joka pidätettiin San Marcoksen kotisatamassa. Hän kuvailee rönsyilevää, hyvin järjestäytynyttä rikollisverkkoa North County ja jopa laajennettu Vista vankilassa.  Rudy "Crazy" Espudo (Esco Varrio Diablos - Escondido, Kalifornia) oli hallinnassa alueen latinalaisamerikkalaisia ​​joukkojenkuljettajia ja pakotettuja huumekauppiaita maksamaan veroja La eMe: n kunnioittamiseen tai vastaamaan seurauksiin.  Paikalliset jengit olivat salakuljetuksen huumeita Vista-pidätyskeskukseen myydäkseen heidät Meksikon mafian varalle. Pohjoisen läänin kaduilla eeMe määräsi Surenosin saamaan verot paikallisilta huumekauppiailta.  Meksikon mafian liittyvää Azusa 13 -joukkojen jäseniä syytettiin vuonna 2011 ahdistelemasta ja pelotella mustia ihmisiä Etelä-Kaliforniassa.

References[change | change source]